23 Mayıs 2019 Perşembe

AKILLI SERA


Bildiğimiz üzere yeni dönemlerde Teknoloji her alanda geliştikçe daha az iş gücüyle daha fazla ürün dolayısıyla daha fazla kâr elde edilmektedir.
Bizde gelişen teknolojilerden yararlanıp bunu tarlalarımıza ve seralarda kolayca kullanılabilecek şekle uyarladık.

Öncelikle Projemizin amacı yaz veya kış meyvelerinin ortamını oluşturup bütün yıl boyunca mevsimini beklemeden üretimini sağlamaktır.
Fotosentezde giren ve ürünleri tespit etme.
Bitkinin büyüyüp gelişebileceği bir ortam oluşturup teknoloji ile birleştirme.
Akıllı sera ile fazla sulamanın önüne geçip bitkiye zarar vermesini engelleme ve sudan tasarruf etme amaçlanmıştır.
Kısaca kış ayında çilek elde etmeyi başarmış olacağız dolayısıyla bu sistemimizle yaz aylarının meyvesi olan çileği kış ayında, kış ayının favori meyvesi olan portakalımızı yaz ayında da üretmeyi amaçlamaktayız.
Projemizin bir sonraki amacı kullanılan elektrik enerjisini güneş paneli ile beslemek ve bu amaçla hiçbir maliyet harcamadan akıllı seramızı sürekli olarak kullanıp sürekli bir meyve sebze üretimi yapmaktır.

Kullandığımız sistem ve yapıda ortam koşullarını kapalı bir alan içinde oluşturduk.

Kısacası gün ışığı rengi led ve ultraviyole ışık kullanarak ışığı , ufak bir ısıtıcı kullanarak kurak ortamı ve toprağımızı düzenli sulayarak buharlaşan suyun nem ortamını yaratmasını sağladık.
Ayrıca seramızın toprağında nem sensörü kullanarak insan eli değmeden otomatik olarak toprağımızın nem seviyesi düştüğünde sulanmasını sağlıyoruz.
Bu şekilde toprağın üstü kurusa dahi altındaki suyun varlığını kanıtlıyoruz ve gereksiz yere çok fazla su kullanımının önüne geçip hem yetiştirdiğimiz meyvemizin sağlığını koruyor hem de aşırı su kullanımının önüne geçiyoruz.
Projemiz şuanda tüm ortamları oluşturulmuş olup deneme aşamasındadır. Şu ana kadar çileklerimizin yaprakları normalden daha hızlı sürede gelişmiştir.
İlerde filizlenip çilek verdiğinde projemizi büyütüp daha fazla ürün elde etmeyi amaçlayacağız.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

PROJELERİMİZ

AKILLI SERA

Bildiğimiz üzere yeni dönemlerde Teknoloji her alanda geliştikçe daha az iş gücüyle daha fazla ürün dolayısıyla daha fazla kâr elde edi...